ΑΦΜ: 094184171     *     Αρ. ΓΕΜΗ: 249740100

Εταιρική ΤαυτότηταΔραστηριότητεςΙδιωτικές ΟικοδομέςΘυγατρικέςΑγγελίεςΕπικοινωνία
ΚΥΡΙΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Εταιρική ΤαυτότηταΙστορική Αναδρομή→Ελληνικά Τεχνικά Έργα ΑΕ

Νοσοκομείο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ, 1950

 

Έπαυλη στο Ψυχικό, 1940

 

Κατασκευή Ε.Ο. Κορίνθου - Άργους - Τριπόλεως και Άργους - Ναυπλίου, 1950-54

 

Κτήριο Χημείου στην οδό Σόλωνος, Πανεπιστήμιο Αθηνών, 1930

 

Νεοκλασσικό κτήριο του Πρωτοδικείου Αθηνών, 1932

 

Σιλό λιπασμάτων του συγκροτήματος Μποδοσάκη στη Δραπετσώνα, 1950

 

Νοσοκομείο ΚΑΤ, Κηφισιά, 1950-1956

Ο ιδρυτής της εργοληπτικής εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ Α.Ε. Περικλής Τριανταφυλλίδης, διπλ. Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π., εμφανίζεται στον κατασκευαστικό χώρο το 1923, επικεφαλής του τεχνικού γραφείου ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ – ΓΕΝΙΚΗ ΕΡΓΟΛΗΨΙΑ με ένα πλήθος έργα κάθε κατηγορίας, που λειτουργούν έως σήμερα στην Αθήνα και σ' ολόκληρη την Ελλάδα.

Η προσωπική επιχείρηση το έτος 1950 έλαβε την νομική μορφή της Ανωνύμου Εταιρείας με την επωνυμία ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ Α.Ε. και πρώτο πρόεδρο του Δ.Σ. τον ιδρυτή της Περικλή Τριανταφυλλίδη.

1923-1940

Συμμετοχή σε όλο το εύρος των Δημόσιων και Ιδιωτικών έργων στην Ελλάδα με μεγάλη επιτυχία.

 • Υπόγεια οχυρωματικά έργα της Βόρειας Αμυντικής γραμμής στις θέσεις Λυσσε - Δασαβλι – Πυραμιδοειδές στην Ελληνο-βουλγαρική μεθόριο
 • Οχυρωματικά έργα της παράκτιου αμύνης στην Εύβοια και την Αίγινα
 • Οικοδομικά έργα μεταξύ των οποίων τμήμα του κτιρίου του Μ.Τ.Σ. (Μετοχικό Ταμείο Στρατού) στο κέντρο της Αθήνας (τμήμα επί των οδών Βουκουρεστίου – Σταδίου)
 • Ανακαίνιση κτιρίου Τραπέζης Αθηνών (νυν κεντρικό Β΄ της Εθνικής Τραπέζης) στην πλατεία Κλαυθμώνος
 • Πρώην Πρωτοδικείο Αθηνών (Σταδίου – Σανταρόζα – Χ. Τρικούπη) για το οποίο ο τότε Πρωθυπουργός Ελευθέριος Βενιζέλος τον συνεχάρη εγγράφως
 • Πλήθος άλλων κτιρίων και πολυκατοικιών (Λυκαβηττού 5, Τσακάλωφ 28, κλπ)

1940-1950

Με την είσοδο της Ελλάδος τον Οκτώβριο του 1940 στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ακολουθεί περίοδος απραξίας λόγω στράτευσης όλων των εργαζομένων καθώς και του Περικλή Επ. Τριανταφυλλίδη και επιτάξεως από τον στρατό κάθε είδους μηχανήματος και μεταφορικού μέσου.

Το πέρας του πολέμου και του επακολουθήσαντος εμφύλιου σπαραγμού, άφησε τελείως κατεστραμμένη την επιχείρηση, η οποία μόλις το 1950 κατόρθωσε να ανακάμψει.

1950-1995

Η Ανώνυμη πλέον εταιρεία «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ Α.Ε.» αποκτά το «...ειδικό πτυχίο Ε΄ προς συμμετοχήν σε δημοπρασίες έργων ανασυγκροτήσεως....» και συμμετέχει στην κατασκευή μεγάλων έργων.

 • Ανακατασκευή των Εθνικών οδών Κορίνθου – Άργους – Τριπόλεως και Άργους – Ναυπλίου με εξοπλισμό παραχωρηθέντα από τις Η.Π.Α. με το σχέδιο Μάρσαλ
 • Μεγάλης έκτασης και ποικιλίας υπόγεια και επίγεια έργα του Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας
 • Έργα οδοποιίας ως π.χ. τμήματα της νυν επονομαζόμενης «ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ» μεταξύ Κομοτηνής και Αλεξανδρούπολης, Αλεξανδρούπολης και Αεροδρομίου, ανισόπεδος κόμβος Κουκακίου, κ.λ.π.
 • Μεγάλα οικοδομικά έργα όπως π.χ. το πλήρες κτιριακό συγκρότημα του Αμερικανικού κολεγίου θηλέων στην Αγ. Παρασκευή, μέρος του στην Πτολεμαίδα, εργοστασίου αζωτούχων λιπασμάτων, Νομαρχιακό Νοσοκομείο «Ο ΑΓ. ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ» στο Αργοστόλι Κεφαλληνίας, δύο κέντρα διανομής της ΔΕΗ στην Αθήνα (οδός Αριστείδου) και στον Πειραιά (οδός Αγ. Διονύσου), κ.λ.π.
 • Αθλητικά συγκροτήματα όπως π.χ. Κλειστό Αθλητικό Συγκρότημα Κολεγίου Αθηνών (Π. Ψυχικό), Κλειστό Κολυμβητήριο Γερμανικής Σχολής Αθηνών

1995

Το καλοκαίρι του 1995 τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ Α.Ε. συγχωνεύονται με την εταιρεία ΘΕΜΕΛΗ Α.Ε. και αποτελούν σήμερα μέρος της διευρυμένης εταιρείας.